Čučnjevi

Ako mislite da imate zategnuto telo dovoljna je samo jedna vežba!
Da, samo jedna! Lepo ste pročitali.
Dovoljno je da odvojite dnevno 15-ak minuta I radite čučnjeve!
Ova toliko jednostavna vežba će pokrenuti sve vaše mišiće i zategnuti zadnjicu, butine, zadnju ložu, bedra, pa čak dobro uticati i na trbušnjake!
Mesec dana, svaki dan izdvojite 10-15 minuta, radite čučnjeve, najpre drsetak a zatim postepeno povećavajte broj ponavljanja i rezultat neće izostati!
Svakog narednog radite povećavajte broj za 5 više nego prethodnog .
Svakog 6. dana pauzirajte, a 7. nastavljate tamo gde ste stali . Dakle ako ste 5. dana stali na 30 čučnjeva, 7. dana takođe treba da uradite 30 čučnjeva-; 8. dana 35 9. 40 čučnjeva itd…

cucnjevi-fitness

Drugi dan za odmor je 12. dan, dok 13. nastavljate sa 50 čučnjeva, jer ste 11. dana stali na tom broju. Nastavite sa praksom povećanja čučnjeva za 5 pa ćete 18. dana opet odmarati.
19. dana počnite sa brojem od 70 čučnjeva jer sa tim brojem ste stali 17. dana.
24. dan je dan kada opet odmarate a 25. 26. i 27. dana raite 90, 95 i 100 čučnjeva.
Ako su vas uplašile ove cifre, ne brinite. Možda samo tako izgleda. Ako vam je naporno podelite broj čučnjeva na jednake serije sa petominutnim pauzama. Nemojte samo da vam je broj čučnjeva manji od 10.
Najbitnije od svega je ne odustati!
Uostalom svaki dan će vam biti sve lakše jer ćete sebe polako uvesti u kondiciju.
Bitna stvar je da kod vežbe čučnjeva zauzmete pravilan položaj kako kičma ne bi trpela! Ramena moraju biti zategnuta unazad, ledja ispravljena, noge u raskoraku…Ruke treba da su u ravni sa ramenima, stopala takođe. Izbacite guzu malo unazad pa čučnite ravno.
Svo vreme spuštanja kao i u toku podizanja ne koristite kolena nikako jer se možete ozbiljno povrediti. Vodite računa da nisu u liniji stopala već preko njih a snagu crpite iz trbušnih mišića i zadnjice.
Možda vam ovo sve zvuči neverovatno, pomalo šašavo, ali verujte da već posle prve sedmice ćete osetiti razliku a i lakoću u svakom pogledu.
Sve što možete izgubiti je 15 minuta svog vremena a njih sebi uvek možete priuštiti.
Sa malo truda dobićete mnogo. Što je najvažnije, mnogo-za sebe!