6 vežbi za bikini liniju

Još uvek nije kasno da svoje telo dovedete u red, I da skrenete pažnju na sebe na plaži. Praktikovanjem jednostavnih, a veoma korisnih vežbi možete da za relativno kratko vreme ostvarite željene rezultate.

Prva vežba – čučanj na jednoj nozi – stanite u uspravan položaj. Ispružite ruke u visini ramena, ravno. Podignite levu nogu s poda, pružite je ravno, napred. Zatim lagano krenite u čučanj, a levu nogu držite što je više moguće pravo. Ostanite u čučnju par sekundi, pa se vratite u početni položaj. Vežbu ponovite nekoliko puta, pa uradite isto, samo sa desnom ispruženom nogom.

vezbe-za-bikini-liniju

Druga vežba – iskorak – uzmite tegove po želji (preporučljivo manje težine, do 2 kg). Stanite u uspravan položaj, a ruke držite uspravno. Levom nogom iskoračite unazad, a desnu nogu savijenu ostavite napred. Zatim skočite, I zamenite smer nogu. Vežbu ponovite nekoliko puta.

Treća vežba – hod sa tegovima – uzmite tegove po želji (preporučljivo veće težine). Ruke sa tegovima držite uz telo, sa strane. Držite ramena uspravno. Hodajte na petama unapred, ili u krug maker jedan minut. Vežbu ponovite nekoliko puta.

Četvrta vežba – potisak – na steperu stanite uspravno, sa obe noge. Uzmite tegove po želji (preporučljivo manje težine). Stanite korak unazad desnom nogom, a levu savijte. Gornji deo tela I ramena potiskujte prema napred, odnosno krećite se prema levoj nozi. Ramena pokušajte da držite uspravnim. Potom se vratite u početni položaj I zamenite noge. Vežbu ponovite nekoliko puta.

vezbe-bikini-linija

Peta vežba – ketlbel – uzmite ketlbel (ili teg) sa jednom ili obe ruke. Noge držite raširene I stanite u polusedeći položaj. Podignite ketlbel do visine ramena. Vodite računa da poravnate telo, kolena I leđa. Vežbu ponovite nekoliko puta.

Šesta vežba – lopta – uzmite pilates loptu. Lezite na pod, a noge stavite na pilates loptu, u savijenom položaju. Potom podignite kukove tako da formirate ravnu liniju od kolena do ramena. Jednu nogu približite što više grudima. Potom nogu vratite u početni položaj I isto učinite sa drugom nogom. Vežbu ponovite nekoliko puta.

 

Probajte da uradite ove vežbe I ukoliko ih se držite, maker svaki drugi dan, rezultati će biti brzo vidljivi I bićete spremni za plažu.