Fitnes

Pre industrijske revolucije, fitness je dozivljavan kao sposobnost obavljanja svakodnevnih aktivnosti bez umora.

Sa promenama u načinu života fizicka kondicija se sada smatra sposobnoscu da bi se moglo funkcionisati uopste i biti ujedno aktivan u slobodno vreme. Jednom recju da se bude zdravo.

Fitness program obično je usresredjen na jednu specifičnu veštinu a podrazumeva uglavnom rad sa spravama što je greška jer pored telesnih aktivnosti fitness podrazumeva mentalno, socijalno i emocionalno zdravlje kao dio fitnessa odnosno da biste bili zdravi, važno je da se uključite u fizičke aktivnosti koje se odrazavaju na mentalno i duhovno zdravlje.

Dijeta je važan deo celokupnog zdravlja i daje najbolje rezultate u kombinaciji sa vežbama. Da se odmah razumemo, dijeta nije izgladnjavljanje, niti išta tome nalik. Dijeta je režim ishrane. Vežba i ishrana kombinovano daju rezultate.

Postoje mnogi programi, tv emisije, časopisi i klubovi u vezi zdravlja i kondicije.

Narocito u zadnje vreme gde se forsiranjem kondicionih treninga i režimom ishrane svi nekako trude da ova pravila postanu ne trend vec način življenja.

Kada se krene sa vežbama neki i ne primecuju promene. Ali to traje kratko. Vrlo brzo ljudi pocinju da zavisno od inteziteta i trajanja, da se osećaju bolje i to na duge staze.

Sportska oprema za fitness je stvar izbora, kao i klub u koji mislite da idete. Bilo sta da odaberete od Sportskih bicikala, fitness rekvizita, boks opreme, plivačkog programa ili sprava za teretanu nećete pogresiti.

Bitno je da krenete i uplovite u svet vežbi otklanjajuci simptome poput poremećaja sna, promjena u raspoloženju, nizak libido, ili mišićno-koštani bol i sve ono što je dovodilo do pada kvaliteta življenja.