Zlatna pravila mršavljenja

Ponekad se pre odlučimo za omiljenu grickalicu ili par slatkiša više misleći da se to može anulirati jednim intezivnijim treningom. Drugi se pak odluče za – neću jesti pa ću smršati, što se i desi, ali u principu pravog pomaka nema jer gubite na drugoj strani. U suštini nešto se dešava, odokativno se vidi promena ili stopiranje dalje kilaže ali izgubiti samo kilograme prostim izgladnjivanjem, nije formula za dovođenje tela u kondiciju, naprotiv, pad energije utiče negativno na naše zdravlje ili ostaje ono nezadovoljstvo sa kilogramima jer ne vidimo smanjenje telesne težine.

Zato upamtite da je zlatno pravilo najpre voditi računa o ishrani uz obavezan odlazak u teretanu ili na fitness.

mrsavljenje

Ako zaista, istinski nameravate da izgubite suvišne kilograme, moraćete ili da jedete manje ili da vežbate više. Naravno ako vam je cilj samo prost gubitak težine. Na kraju krajaeva ni to ne morate, postoji toliko preparata koji vam garantuju na sedmičnom nivou gubitak od najmanje pet kilograma.

Ipak, zapitajte se šta time dobijate. Smanjenje telesne težine na taj način nije nešto što je dugoročno niti je nešto što je zdravo. Veoma brzo ćete se upakovati u stari šablon, kilogrami će se vratiti, sva garderoba koju ste mislili da odbacite će biti opet taman, a hemija u preparatima će se odraziti na vaše zdravlje.

Ono što je jedino ispravno da učinite je promeniti svoje prehrambene navike uz obavezne treninge kako od svog tela nebiste napravili svog najvećeg suparnika, jer ako vaše telo nema odakle da crpi energiju, radiće na principu po kojem rade paraziti: hraniće se vama, vašom mišićnom masom.

Ne kompezujte zdravlje za kratkoročne ciljeve. To vam zaista ne ide u prilog.Dakle, redukcija ishrane – teretana ili fitnes. Držite se ta dva zlatna pravila, nećete pogrešiti.

jela-za-mrsavljenje

Koliko kilograma ćete izgubiti je tako individualno, zavisi od mnogo čega…čime se hranite, kako vaš metabolizam to podnosi, koliko često idete na treninge, kojeg inteziteta su treninzi…itd. U svakom slučaju mršavićete zdravo bez povraćaja na staru težinu.

Uz sve ovo bitno je da unosite dosta tečnosti, najbolje vodu, minimum dva litra dnevno, ali uz ovo možete koristiti ceđene sokove bez šećera, čajeve takođe bez šećera, poslužiti se usputno malim “trikovima” kao što je kašičica senfa dnevno jer senf je taj koji deluje na sagorevanje masti, koristiti uz obrok blago ljutu papričicu koja duplo povećava metabolizam, povećajte unos vode, gde god možete da idete peške to i ućinite, naročito ako su stepenice u pitanju, spavajte u sobi gde je temperatura ispod dvadeset stepeni.

Možda vam sve ovo šašavo deluje ali bitno je da pomaže! A pomaže – dokazano!