Želite li veće listove?

Dosadilo vam je da imate slabe, da ne kažem “pileće” noge? Ako jeste, onda su vežbe u nastavku teksta prave za vas. Uglavnom, vežbe za noge se ređe rade od ostalih vežbi. Muškarci uglavnom focus stavljaju na gornji deo tela, pa rade na mišićima ruku, grudi, stomaka i leđa. Međutim, ukoliko želite proporcionalan izgled, onda se morate skoncentrisati i na vaše noge. Listovi znaju da prave velike probleme, jer je njih teško povećati. Listovi su pod stalnim pritiskom i naporom zbog svakodnevnog hodanja pa ih je potrebno dodatno aktivirati. Ako želite da ojačate i povećate vaše listove mi ćemo vam predstaviti 3 vežbe koje će vam pomoći u tome.

PRVA VEŽBA – Potrudite se da ovu vežbu radite dva puta dnevno. Ako je budete radili dva puta u toku dana, dodatno ćete aktivirate vaše listove i imaćete bolji i brži efekat. Pauza između prvog i drugog puta treba bude 8 sati, pa ovu vežbu radite ujutru i uveče. Zauzmite normalan prirodan položaj i neka vaša stopala budu prava. Jedno stopalo podignite i prislonite ga na list vaše druge noge. Ovako ćete biti u položaju, gde ćete stajati na jednoj nozi. Sada polago nogu na koju se oslanjate podižite samo prstima. Trudite se da što više podignete petu, zadržite par sekundi i stegnite vaš list. Spustite petu u početan položaj i ponovite postupak. Podižite se koliko možete, a kada se umorite promenite nogu.  Uradite 3 serije za svaku nogu, a onda napravite pauzu od 8 sati i ponovo ponovite postupak.

vezbe-za-lepse-noge

DRUGA VEŽBA – Stanite na jednu nogu, a drugu nogu podignite i savite pod uglom od 90 stepeni tako da vam peta bude iza vaših leđa. Skačite što više možete u vis i dočekajte se na isto mesto. Trudite se da ne savijate mnogo koleno pri doskoku. Uradite 10 skokova sa jednom nogom, a zatim promenite nogu. Uradite 3 ovakve serije.

 

TREĆA VEŽBA – Stanite na ivicu stepenika ili stepera. Oslanjajte se samo na vaše nožne prste, dok vam pete vise. Polako podižite pete u vis što više možete, zadržite par sekundi, a onda vratite pete dole. Odmah ćete osetiti kako vam se listovi istežu. Radite ovu vežbu koliko god možete. Ovu vežbu možete raditi sa ili bez tegova.