Ove vežbe će vam pomoći ukoliko želite da zategnete stomak, sagorite salo I izgradite trbušne mišiće.

  1. Legnite na leđa, noge ispružene a ruke sa strane, dlanovima okrenutim nadole. Savijte levu nogu, uhvatite palac rukom. Onda pokrenite nogu još koliko možete, zadržavajući oba ramena i kukove na podu. Vaš desni kuk će se podići, ali držite oba ramena na podu. Zadržite nogu koliko  možete, a zatim okrenite glavu i pogledajte preko levog ramena. Držite za pet do sedam udisaja. Lagano podignite nogu,i spustite je pa ponovite na suprotnoj strani.

  1. Lezite na leđa sa savijenim kolenima i stopalima na podu. Pritiskom na stomak do poda, podignite glavu, grudi, ramena i ruke, podignite lagano i noge. Ispružite stopala da se stabilizujete. Podignite levu ruku iznad glave, dok uvijanje svoj torzo ulevo. Ponovite na suprotnoj strani.

 

  1. Lezite na leđa, pete u širini kukova, noge savijene u kolenima, ruke duž tela na podu sa dlanovima nadole. Oslonite se na stopala potpuno tako da potkolenice budu potpuno pravo. Odignite karlicu nagore. Pritisnite ruke na podu da podignete kičmu gore, ostavljajući ramena, glavu i stopala u kontaktu sa podom.

  1. Iz položaja kao u prethodnoj vežbi podignite desnu nogu sa poda savijenim kolenima, ispravljajući je prema svom licu. Ispravite desnu nogu u vazduhu. Nogom, crtajte male krugove u smeru kazaljke i kontra-smeru kazaljke na satu. Zamenite desnu nogu  levom.

  1. Lezite i ukrstite desni članak preko levog kolena. Spojte ruke iza levog kolena i povucite ga prema vašim grudima . Stavite ruke iza glave, laktovi okrenuti suprotno jedan od drugog.

vezbe-za-stomak

  1. Ležeći na leđima podignite ispružene noge pod uglom od 45 stepeni. Dlanovi ispod vrata. Stavljajući desni zglob preko levog kolena, savijte levu nogu. Pokrenite desnu stranu tela što više možete podižući desni lakat. Levi lakat će pasti prema podu. Vratite leđa na pod kao na početku vežbe, ispravite obe noge bez spuštanja. Promenite strane.

  1. Lezite ravno na leđa sa nogama ravno, savijte levu nogu na grudi i podigne je pravo u vazduh. Držite nogu sa levom rukom.

  1. Lezite na levu stranu, ruke ispravite i raširene iznad zajedno, tako da vaše telo bude jedna ravna linija. Odmorite glavu na levu ruku. Podignite noge u vazduhu, a onda podignite ruke i torzo, koliko visoko možete. Zadržite pet udisaja. Zatim ponovite na drugoj strani.

  1. Počnite na sve četiri i uverite se da su zglobovi u skladu ispod ramena. Držite telo dalje od poda, držeći pete, zadnjicu, kičmu, ramena, vrat i glavu, u jednom redu. Podignite levu nogu sa poda, a zatim pažljivo podignite desnu ruku, postavljajući je  ravno ispred vas. Promenite strane, podižući desnu nogu i levu ruku.