Vežbe za zadnju ložu kod kuće

Nemate dovoljno vremena za teretanu? A želite da vežbate nožne mišiće? Vežba u nastaku teksta je pravi izbor za vas! Veoma važna grupa mišića, tj zadnja loža, nikako ne sme da bude zapostavljena! U teretani su vežbe za noge lako izvodljive, ali ukoliko ne možete da stignete u teretanu, teško je pravilno vežbati ovu grupu mišića.

vezbe-za-zadnjicu-i-ledja

Na zadnju se ložu se može uticati i vežbama istezanja, ali na taj način nećete dovoljno fizički aktivirati vaše mišiće. Vežba koja se zove „Glute Ham Walk“ će vam pomoći da u kućnoj atmosferi na pravilan način aktivirate vašu zadnju ložu.

Kako se ova vežba izvodi? Lezite na leđa i savijte noge u kolenima. Podignite vaše prste na nogama tako da samo vaše pete dodiruju pod. Podignite vaše kukove tako da oni budu ispravljeni i leđima se oslanjajte o pod. Sada polako „hodajte“ na petama dok ste u ležećem položaju.

vezbe-za-ledja

Pomerajte noge polako i pravite sitne korake sve dok vam se noge ne isprave, a zatim krenite unazad dok ne dođete u početni položaj. Vaši kukovi moraju biti uspravljeni i odvojeni od zemlje sve vreme. Uradite 5 do 10 ovakvih serija, ili probajte da brzinski uradite što više ponavljanja u roku od 2 do 3 minuta.

Ova sjajna vežba pomoćiće vam da ostanete u formi i da budete zagrejani, čak i u vašem domu.