Uzroci za slabe rezultate pri treniranju

Ako mislite da redovno vežbate a nemate nikakvih pomaka u svom izgledu može biti par razloga za takve stvari.

Jedan od razloga je sigurno neadekvatna ishrana. Koristite one koje nikako nebiste smeli. Tu spadaju čips, krekeri, beli hleb, brza hrana, hrana puna šećera, gazirana pića… Ukoliko ih koristite onda znajte da problem leži u njima jer one koče proces dovođenja tela u idealno stanje.

Drugi razlog može biti da vežbe koje radite nisu one koje su vam potrebne. Na primer uzalud vam je kardio trening koji odlično obavite a ne radite one vežbe koje će vam stanjiti obim butina a koje su vam prvenstveni razlog za skidanje kilograma.

Treći razlog može biti slab intezitet vežbanja.Ukoliko se štedite na treningu, zasigurno će vaši rezultati biti slabiji. Masti su zalepljene a vaša šetnja kroz trening ih sigurno neće pokrenuti. Pojačajte intezitet, to će zasigurno dati rezultate. Naročito u delu stomaka i butina.

Ako ste neispavani, vaš trening će sigurno biti slabiji. Umor nosi svoje. Pet sati i ispod pet sati sna je nedovoljno da bi se održao balans vašeg organizma. Odrasloj osobi je potrebno negde između sedam i devet sati odmora. Ako ste nenaspavani osetiće se na treningu jer sve traži svoje.

fitnes-vezbanje
Genetika ima značajan uticaj u formiranju i oblikovanju tela. Ako ste “okrugli”, kao jabuka to znači da ćete teže skinuti naslage sa stomaka te da vam je potrebno mnogo više truda i rada na tom polju nego kod osoba “kruškastog” oblika tela.

Hormoni su ti koji takođe znatno utiču na mršavljenje i oblikovanje. Osobe sa povišenim nivoom testosterona kao i osobe sa policističnim jajnicima mnogo teže gube kilograme na primer od osoba koje su iste kilaže a nemaju tih problema i ako su im treninzi i trud podjednaki.

Za kraj, treba li da vam pričam šta sve stres može osim prekomerene ili smanjene kilaže da vam izazove i doprinese?! Kortizol, koji je hormon stresa osim što utiče na povećanje količine masti u telu, dovodi do niza komplikacija od nervoze do depresije.

Eliminišite sve ove uzročnike lošeg napredovanja u oblikovanju vašeg tela. Šta da vam kažem drugo? Sa srećom!