U zavisnosti od toga koliko slobodnog prostora imate u vašoj kući, možete da planirate koliko sprava za vežbanje možete da imate. Imanje sprava za vežbanje u kući nosi sa sobom niz povoljnosti. Na njima možete vežbati kad hoćete, koliko hoćete, bez obaveze da izlazite iz doma. To je pogotovo pogodno kad imate malo slobodnog vremena, a to se može često dešavati. Stoga, ukoliko želite da posedujete ove sprave, odredite kakve vežbe bi hteli da radite, nezavisno od toga da li imate prostor za njih i koliki je on.

U skladu s tim izaberite neku spravu, ili nekoliko njih, ili čak i multifunkcionalnu spravu, koja pokriva vežbanje raznih delova tela.

Sprave koje služe za vežbanje pojedinačnih delova tela, kao što su na primer sobni bicikl, traka za trčanje ili možda steper, možete upotpuniti sitnijim spravama za vežbanje, koje angažuju druge delove tela, kao što su pilates lopta, tegovi, ili nešto slično.

Ove sprave birajte da kupujete na proverenim mestima, kao što su prodavnice sportske opreme. Od prodavaca zahtevajte da vam objasne sve karakteristike sprava, jer ukoliko pogrešno odaberete i pogrešno je koristite, ne samo da znači uzalud bačen novac, već neće dati odgovarajuć rezultat tokom vežbanje, što može da negativno utiče na vašu motivaciju i natera vas da prekinete sa vežbanjem.

Ukoliko jedino želite da vežbate kući, a ne u teretani, joga centru, časovima aerobika i fitnesa, ne smete nikako da zaboravite da, pored pravilnog vežbanja, morate da se adekvatno hranite i jedete zdravo, da unosite dovoljno tečnosti, i da provedete dovoljno vremena na čistom vazduhu, u šetnji.