Sobni bicikl

Najčešće korišćena sprava u kućnim uslovima je svakako sobni bicikl. Koristi se najviše za razvoj i oblikovanje grupa mišića nogu, kao i donjeg dela leđa i zadnjice. Pomoću ovog tipa fitnes sprave možete da održavate i kreirate dobru kondiciju, gipkost, kao i vitalnost organizma.

Sobni bicikli najčešće poseduju podesiv magnetni sistem opterećenja, koji simulira vožnju običnog bicikla, pod različitim terenskim nagibima. To omogućava dobru simulaciju vožnje bicikla po ravnoj površini, kao i umerenoj ili izuzetnoj uzbrdici. Trening možete da „olakšate“ jer dok trenirate bez problema možete da gledate televiziju, film, slušate muziku, itd.

sobni-bicikli-fitnes365

 

Posebnu vrstu ove fitnes sprave predstavlja ležeći sobni bicikl. On predstavlja dizajnerski unapređen model, koji je prilagođen dodatnim zahtevima korisnika. Pomoću njega se razvijaju iste grupe mišića kao kod običnog sobnog bicikla, samo što ovaj model omogućava veću udobnost za korisnika, kao i prirodniji položaj tela, pa je pogodan za upotrebu u svrhu rehabilitacije, kao i za kompleksniji kondicioni i kardio trening.