Nije tesko biti fin zar ne? Ipak ponekad se oglusimo o taj slogan. Da bi sve valjano funkcionisalo to otprilike znači, osim trazenja postovanja morate i vi postovati neka pravila. Najpre samim dolaskom u teretanu morate voditi računa o urednosti prostora za presvlačenje kao i prostora vežbanje. Stvari vracajte na svoje mesto, uvek nosite patike koje služe samo za treniranje,nakon završetka vežbe skinite tegove sa šipke i vrate ih na mesto. dezinfikujte kardio trenažer posle upotrebe jer svi smo različiti a kako delimo prostor i sprave moramo pokazati medjusobno uvažavanje.

Urednost dakle na prvom mestu. Ljudi obično lose reaguju i na sami spomen reči PRAVILA sve dok se ne nadju u situaciji da budu sami ugroženi tudjim nepoštovanjem istih tih pravila. Dakle, jednostavno postoje pravila ponašanja koja morate da poštujete i usvojite. Možete slobodno da kolutate očima ali odradite to šta se mora odraditi.

fitness-pravila-za-pocetnike

Odmah u startu vrlo često se javi problem oko muzike.Nekome je glasna, drugom je tiha, trecima dosadna,..Upamtite da niste ni u kafiću a ni u diskoteci. Ne smarajte ljude koji rade na info pultu. Vi ste u teretani i zna se zbog čega. Rekli smo vec urednost. Iza nje ide biti čist. Takvi i dodjite. Nosite čiste patike i isključivo u njima vežbajte. Nemojte dozvoljavati sebi da vas neko opominje. Nemojte da sedite na spravama u odmorima između dve serije. Možda nekom drugom trebaju u tom trenutku. Kad koristite dvoručne tegove, ne zaboravite da je moguće naizmenično izvodjenje serije.Isto pravilo važi i kad su u pitanju jednoručni tegovi. Kad završite sa dvoručnim tegovima potrudite se da šipka bude oslobodjena i vratite tegove na mesto. Ne podizu svi istu kilazu.

Peškir je obavezan. Njime štitite ne samo sebe nego i druge. Zar biste dozvolili da legnete na mesto koje je oznojeno od predhodnog vežbača? Dakle, postarajte se da benc klupa ili klupa za trbusnjake ostane cista iza vas. Ne zadržavajte se satima pod tušom. I drugi bi da se istuširaju. Dlake pokupite i bacite u korpu. Kesice od potrošenog šampona takodje. Delite prostoriju sa drugima pa u skladu sa tim tako se i ponašajte jer ni Vi nebiste želeli da budete ugroženi.. To isto tražite i od drugih.Možda Vam bude smsno ovo moje pisanje, ali verujte proveo sam dosta godina kao trener u raznim teretanama i ovih par nabrojanih sitnica uglavnom su dovodila do problema izmedju ljudi.A to bismo svi najradije izbegli, zar ne?