Dijeta može da ostavi stravične posledice na fizičko i mentalno zdravlje ako je nagla i nekontrolisana bez nadzora, praćena samo željom da se na vagi pokaže značajno manji broj.

Smanjena cifra ne znači automatski gubitak masti već najpre znači da vam se rastvaraju mišići, jer vaše telo će se okrenuti protiv vas na najgori mogući način. Do sada ste ga kljukali i tovili mnogobrojnim kalorijama i ono se na njih jednostavno naviklo.

Naglim prestankom unosa kalorija ono će umesto naknade iz masti tražiti naknadu iz mišića. Zato jeste jako važno da se tokom ijete skoncetrišete na vežbanje, naterate svoje mišiće da rade na najbolji mogući način te da ne dozvole opuštanje grudi zadnjice i stomaka. Redovna vežba je ta koja spašava vaše mišiće.

Izgladnjivanjem se ne postiže ono što je bio prvobitni cilj i zamisao – oblikovano telo. To se postiže isključivo radom na sebi u svakom smislu- i psihički i fizički.

Neunošenje hranjivih materija i neunošenje potrebnih kalorija možete dovesti sebe da vam opada kosa, razlistaju nokti i da imate manjak životne energije. I tu se nabrajanje loših nus-pojava ne završava. Probelmi se mogu nagomilavati u vidu sporijeg koordiniranje pokreta, srčani problemi, strije koje su trajne i nemoguće za uklanjanje, depresija je nezaobilazna, kao i pojava anemije.Radikalno neunošenje hrane stvara u organizmu plodno tle za pojavu anoreksije što može a i najčešće završava smrtnim ishodom.

dijeta-nepravilna

Telo bez obzira na gubitak kilograma neće biti lepo jer dolazi do opuštanja kože koja gubi elastičnost I onu do tad zdravu boju. Gubitak više od pet kilograma mesečno pa čak ponekad I samo pet će proizvesti ovakvo stanje kože jer ona nije spremna da se u tako kratkom vremenskom roku prilagodi promenama.

Kada rešavate da mršavite, radite to na zdrav način, umerenom dijetom, umerenim vežbanjem bez naglih iskakanja iz kolotečine u kojoj ste do sad bili, kako ne biste upali u veće probleme od dosadašnjih. Mršavost može izazvati veće posledice od gojaznosti ako je nagla i nepriperena dosadašnjem tempu života.

 

Svome telu ćete učiniti najveću uslugu ako mu uskratite nezdravu ishranu u koju spada brza hrana, svakodnevna pekara, pržena jela,gazirana pića, raznorazne slatke i slane grickalice, kolači i torte, alkohol… Umesto toga unosite dosta tečnosti, najviše vode, umereno čaja jer tanin koji je se nalazi u čajevima, prekomernim uzimanjem ima iste efekte kao prekomerno konzumiranje proizvoda koji sadrže visok procenat kofeina.

Unosom svežih namirnica, puno ribe, voća i povrća uz svakodnevno bavljenje bilo kojom vrstom sporta vaši napori oblikovanja tela i postizanja kondicije će biti dugoročni i kvalitetni.