Kako da smršam

Sigurno ste pretrpani reklamama za brzo mršavljenje. Sve one nude gubitak od 3-7 kg za mesec dana. Bez gladovanja, bez teretane, bez ikakvog problema…

Svesni ste da su to jeftini markentiški trikovi za privlačenje pažnje i da ako zaista želite da oslobodite svoje telo masnih naslaga morate se potruditi i nešto zaista konkretno učiniti za sebe, svoje zdravlje i svoju samouverenost koja je ono što zrači iz vas! I privlači ljude oko vas.

Svesni ste toga da efikasan način oblikovanja tela i postizanja kondicije se ne postiže tek tako bez znoja, uz neograničen unos hrane… ali samo ona dijeta koja po prestanku iste ne vraća kilograme je prava dijeta.

Postoje raznorazni programi koji se održavaju po teretanama, klubovima, pa čak i apoteke su postala mesta gde se prodaju preparati i raznorazni čajevi koje markentiška mašinerija nudi uz slpgane – brzo, zdravo, organsko…

Hiljade žena željne brzog gubitka da bi poboljšale clokupni stil života, zaneseno i olako pristaju na nepouzdane metode posle kojih sledi opet, neminovno, povratak kilograma uz novo razočarenje.

Vreme je novac. Vreme je vaš život te se nemojte razbacivati njime. Nemate ga toliko da biste ga ulagali u neke neisplative investicije i igrali se njime.

Raspijtajte se svuda, sklopićete vrlo lako sve kockice vašeg mozaika te shvatiti da postepeno uklanjanje kilograma promenom režima ishrane i načina života je ono što je dobitna kombinacija.Uz obavezno vežbanje jer gubljenjem masnih naslaga ostaje prazan prostor izmedju mišićnih vlakana te mišići postaju labavi kao i vaša koža koja postaje opuštena. Iz tih razloga svaka dijeta kojom se gube kilogrami mora biti potpomognuta vežbama.

kako-smrsati

 

Složićete se sa mnom kada kažem da nije samo nezdrav način ishrane osnova gojazmosti. Ima tu mnogo uticaja genetika i hormonskih zasluga. Kako gene nismo mogli odabrati niti njihov balans to jest disbalans programirati, onda nam preostaje da pronađemo način kako smršati u struku, nogama ili određenom delu tela, na način kojim ćemo se rešiti viška sala a da ne izazovemo probleme i ne narušimo zdravlje našeg organizma koje šok-dijete zasigurno izazivaju.

Kako je hormonski disbalans posledica zagađenog vazduha, preteranog lenčarenja, neodgovarajuće ishrane, stresa i sličnih neodgovarajućih situacija, sve što je potrebno je reći sebi jedno veliko STOP, DOSTA NEZDRAVOM ŽIVLJENJU. Dakle uključite se u fizičku aktivnost, promenite ishranu, odlazite što više i što češće u prirodu i na svež vazduh i kao ključno izbegavajte nerviranje i sve one ljude i situacije koje na vas deluju poput energetskih vampira.

Trudite se da vaša trpeza bude bogata ribom i morskim plodovima, koristite začine, cedite i konzumirajte sokove od svežeg voća a povrća nek je u izobilju. Zelenim čajom zamenite kafu i recite NE porocima kao što su duvan, gazirana pića i alkohol.Koristite integralno brašno umesto belog .Pomfrit i fast-foodove zaboravite.

Osluškujte svoj organizam koji vam govori da naslage sala u predelu pazuha, koje ograničavaju nošenje bretela i majica bez rukava ukazuju na poremećaj štitne žlezde.

Pojas oko struka opominje na poremećaj preteranog lučenja insulina a salo na nadlakticama na smanjeno lučenje testosterona. Izbegavajte šećer i slatkiše, ali to ne znači da treba gladujete.

Ishrana koja se bazira na voću povrću i svim već gore pomenutim sastojcima koji treba da se nađu u vašoj svakodnevnoj ishrani daju garantovane rezultate.

fitness-365

Podpomognite se rekvizitima prilikom treninga kao što su vruće pantalone te će se vaš problem viška masti na zadnjici i butinama brzo rešiti. Dzogirajte ili ako niste u mogućnosti koristite prednosti traka za trčanje.

Nerviranje i stres su vam strogo zabranjeni.

Eto, u tome leži sva čarolija i odgovor na pitanje – Kako da smršam?