Idealan trening za topljenje masnih naslaga

Za vas koji muku mučite sa salom došlo je rešenje problema. I to nikad jednostavnije! Sa ovim vežbama ćete posle određenog perioda ostvariti svoj cilj, a imajući u vidu da nisu teške, nemate izgovora da ih ne praktikujete na dnevnoj bazi. Ovaj trening traje do pola sata, nije vam potrebna neka posebna oprema, a pokrenućete celo telo, i predstavlja odličan kratak trening za ubrzavanje metabolizma. Pitanje je – kako ga sprovesti? Izvedite do 50 ponavljanja svake vežbe, bilo kojim redosledom. Vežbe radite što brže možete, bez odmora. Ne morate da izvodite svih 50 ponavljanja odjednom, već možete da ih kombinujete. Kada završite jedan krug, odmorite 2 do 3 minuta, pa ga ponovo uradite, i tako ukupno 3 kruga. Svaki krug obavezno započnite sa drugom vežbom! A evo i vežbi:

trening-za-mrsavljenje

  • Sklekovi – spustite se „na sve četiri“ i postavite šake na tlo tako da su prave i malo šire od širine ramena. Spuštajte telo dok vam grudi skoro ne dodirnu tlo, a onda se odgurnite na gore što brže možete.

 

  • Hodanje u uporu – zauzmite položaj za sklek sa opruženim rukama. Podignite desno stopalo sa tla i privucite koleno što bliže grudima, dodirujuću tlo nožnim prstima. Ponovite isto i levom nogom. Nastavite da podižete naizmenično levu pa desnu nogu.

 

  • Kratki trbušnjaci – lezite na leđa, savijte kolena i postavite stopala ravno na tlo. Prste stavite iza ušiju, a onda podižite glavu i ramena, dok savijate grudni koš prema karlici. Vratite se u početni položaju i brzo ponovite isto.

fitness-trening

 

  • Poskoci u raskoraku – sastavite stopala i oprušite ruke sa strane. Zatim simultano zamahnite rukama iznad glave i skočite taman toliko da raširite noge. Bez pauze se vratite u početni položaj i ponovite.

 

  • Čučnjevi – ispružite ruke ispred sebe i ispravite se. Stopala postavite u širini ramena. Gurnite kukove u nazad i spuštajte telo, dok vam butine ne budu paralelne sa tlom. Uspravite se u početni položaj i brzo ponovite.