I dalje niste zadovoljni svojom kilažom?

Današnje devojke iz više razloga nisu zadovoljne svojim izgledom, naročito telom.Narcističke pobude a ne retko i kompleksi niže vrednosti naprave u glavi haos a onda taj haos se prenese na telo te se dođe do niza zdravstvenih problema. Najčešće rešenje se vidi u potrebi za mršavljenjem, uglavnom na pogrešan način, rigoroznim dijetama, izgladnjavanjem, sumnjivim preparatima koji se reklamiraju na sve strane….

Najgore u svemu što dolazi do pojave želje za mršavljenjem i kod onih devojčica koje realno nemaju potrebe za gubitkom kilograma.

dijeta

Setite se da smanjenje obroka, neadekvatni niskokalorični obroci u vidu salata samo, a još uz primenu preparata mogu da izazovu trajne posledice po pitanju vašeg zdravstvenog stanja. Obavezno i izazovu jer taj proces tako ide. Uz to sve javljaju se ravnodušnost, depresivnost, plačljivost, razdražljivost…dolazite do stanja koji se definišu psihičkim poremećajima jer neminovno ćete doći u probleme najpre sa bližom okolinom-porodicom a onda i sa širim društvom.

Uzmite prelistajte časopise…sigurno imate svog idola među poznatima. Morate primetiti da su mršave osobe senzacijske vesti, a oni uspešni ne spadaju u grupu čiji izgled spada u anoreksiju ili na granici sa anoreksijom. Mršavi-da, vitki-da, ali nikako premršavi, nikako bolesni.

I dalje niste zadovoljni svojom kilažom?

Da biste se otarasili viška kilograma morate imati taj višak. Drugo je kako ste građeni… Tu ne pomaže dijeta, jer ako želite da skinete naslage na primer sa butina gde ste širi, dijetom ćete skinuti tamo gde ne trebate pa osim toga što pravite šok organizmu efekat koji ćete dobiti je sigurno gori od onog koji je do tada bio. Tu pomaže fitness. Plivanje, trčanje, teretana, joga…bilo koji sport. Tu pomaže redukovana ishrana ali uz učešće savetnika ili nutricioniste.

Početak skidanja kilograma mora biti postepen, jer ste ih postepeno i dobili. Počnite tako što ćete sebi uvesti neka pravila.

Prvo pravilo neka vam je uzimanje hrane redovno, najbolje bi bilo u isto vreme. Hranu dugo žvećite, saveti nekih nutricionista govore da jedan zalogaj treba sažvakati između 19 do 30 puta, zavisno o kojoj vrsti hrane se radi.

Vašem možgu je potrebno 15 minuta da registruje da ste siti. Ako jedete alavo, bez žvakanja svakog zalogaja, šta mislite koliko hrane možete natrpati u svoj želudac za tih 15 minuta dok mozak ne pošalje signal- dovoljno je !?

Krenite sa redukcijom ishrane tako što ćete se odreći alkohola, svih pića koja su gazirana, hrane koja je prepuna šećera. Voće, povrće, ceđeni sokovi, bela mesa, riba… to su namirnice koje su izvor energenata za ljudsko telo a ne stvaraju masnoće. Na kraju krajeva da bi vaše telo funkcionisalo potrebne su mu masti.

Sledeći korak je da se odlučite za neku vrstu sporta. Bilo koji. Možda vam čudno izgleda uporno insistiranje na bavljenju nekim sportom ali vašem telu je to potrebno, vaše telo traži fizičke aktivnosti… jednostavno zdrav, prav organizam tako funkcioniše.

Ne morate osvojiti trku na sto metara, dati odlučujući pogodak na utakmici evropske lige… dovoljno je da idete redovno na primer na dzoging, da tri puta bar sedmično posetite teretanu, da se bavite bilo čim ali redovno! Jedino ćete tako doći do svoje idealne figure