Dijeta ili vežbanje?

Dijeta nije samo gladovanje ili samo vežbanje. Dijetom se postiže i dobijanje težine jer je dijeta zapravo režim ishrane odnosno pridržavanje pravila za zdravu ishranu.

Svi znamo da kad imamo problem sa ishranom dolazi do depresije i anksioznosti. Ove dve komponente obavezno idu u paketu sa problemima telesne težine do nestanka endofrina – hormona sreće, do gubitka samopouzdanja.

Nekako manje volimo sebe, što je nedopustivo! Svesni i samosvesni ljudi će krenuti na vežbanje. To je prvi korak da učinite nešto za sebe I maknete se iz faze samosažaljenja u fazu pokretanja sa mrtve tačke. Postoje raznorazne strategije da sa svojim telom napravite čudo i da pozitivno utičete na razne zdravstvene benefite.

Ukoliko se dobro preznoite u toku bilo kog načina treniranja u periodu od 20 minuta, endorfin će vas držati narednih 12 sati. Osim dobrobiti za svoje telo učinićete dobru stvar i za svoj mozak smanjenjem stresa i napetosti. Imaćete šansu da uravnotežite svoj život i način življenja jer vežbanje nije samo puko vežbanje zarad gubitka viška sala. Nikako. Više je od toga!

zdrava-ishrana

I dijeta kao i vežbanje pozitivno će uticati na rad srca odnosno sprečavanje raznoraznih bolesti od stabilnosti nivoa šećera, smanjenja holesterola i krvnog pritiska, uz minimalne napore korigovanjem načina ishrane kao što je smanjenje soli ili natrijuma, smanjenjem unosa hrane koja je bogata mastima a povećanjem unosa hrane koja sadrži vlakna.

Kroz vežbanje ćete najbolje omogućiti kiseoniku da dope u svaki deo vašeg tela, mozak se oslobađa dopamina a energetska efilkasnost se povećava. Samim tim vaša produktivnost je u porastu.Vežbanjem osiguravate dugoročno održavanje vaše kilaže i povratak samopouzdanja i samopoštovanja. Što se tiče samih dijeta potrebno je da tu raskrtite konačno sa pogrešno usađenim mišljenjem da je vežbanje dovoljno a da vi možete jesti neopterećeno.

Da vas pitam nešto- da li je lakše sagoreti kalorije ili ih ne uneti?

Sve vam je dakle jasno!